Viziune

Grădinița „Buna Vestire” iși propune să creeze și să dezvolte mediul în care copilul își poate descoperi și cultiva darurile pentru a deveni autonom, responsabil și iubitor, pentru a crește bucuros și cu stimă de sine, în lumina învațăturii creștine și în contextul lumii contemporane. Grădiniţa este autorizată din 2006 şi acreditată conform Ordinului Ministerului Educaţiei, nr. 4940/ 31.07.2012, ca nivel preşcolar al Şcolii Gimnaziale "Varlaam Mitropolitul". 

Misiune

 Programul educațional dezvoltate în grădinița noastră este în concordanță cu programa Ministerului Educatiei, Cercetării, Tineretului și Sportului,  centrându-se pe formarea copilului, prin metode interactive moderne, într-un spirit autentic al comuniunii, excelenței și responsabilității.

Ne adresăm familiilor care doresc sa fie în parteneriat conștient și activ cu Biserica și Gradinița pentru formarea copiilor într-un mediu în care se simt ocrotiți, înconjurați de atenție și afecțiune și în care sunt încurajați să descopere bucuria jocului și a cunoașterii.

Valori

  • Iubirea și Bucuria (dragostea de frumos, bucuria pentru ceilalți și în diversitate, bucuria de familie și adevăr)
  • Excelență și Responsabilitate (dezvoltarea talentelor, atenția față de mediu, asumarea de responsabilități)
  • Credința (în Dumnezeu, în valorile crestine și în sensul spiritual al vieții omului)
  • Discernământ (gândire critică și creativă, deschidere către cunoaștere, învățarea normelor sociale, recunoașterea propriilor greșeli)

“Astăzi este începutul mântuirii noastre și arătarea tainei celei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu al Fecioarei se face si Gavriil harul îl binevestește. Pentru aceasta și noi, împreună cu dânsul, Născătoarei de Dumnezeu să−i cântăm: Bucură−te cea plina de har, Domnul este cu tine!”

Ziua de Buna Vestire este o zi de bucurie pentru întreaga Biserică. De aceea şi troparul glăsuieşte atât de frumos "Astăzi este începutul mântuirii oamenilor şi arătarea Tainei celei din veac". Cu adevărat începutul mântuirii este la Buna Vestire pentru că prin ascultarea Sfintei Fecioare Maria se dezleagă neascultarea protopărinţilor noştri Adam şi Eva.

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro